10 facts για εμένα

1

Εκπαιδεύτηκα ως επιστήμονας τροφίμων και διατροφής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 

2

Πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές ως τεχνολόγος τροφίμων στο κομμάτι του product design στο Wageningen University της Ολλανδίας.

3

Έχω δουλέψει στην βιομηχανία τροφίμων στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, στο flavour marketing αλλά και στον χώρο της εστίασης που αγαπώ πολύ.

4

Λατρεύω το ρόλο των αισθήσεων στην αλληλεπίδραση μας με το φαγητό. Η έρευνα και η δουλειά μου έχουν επικεντρωθεί σε αυτή τη σχέση.

5

Αυτό τον καιρό εκπαιδεύομαι στη yoga και την ενσυνείδητη διατροφή (mindful eating).

6

Η πιο διασκεδαστική μου δραστηριότητα είναι να μαγειρεύω χωρίς συνταγή.

7

Είμαι εξερευνήτρια. Λατρεύω τα ταξίδια, τις έντονες γεύσεις και τις άγνωστες εμπειρίες.

8

Μου αρέσει ο χορός, τα πυροτεχνήματα, οι καταρράκτες, τα σκυλιά και οι μοτοσυκλέτες.

9

Το μυαλό μου είναι ένα οργανωμένο χάος και έχω ένα τατουάζ να μου το θυμίζει.

10

Ακόμη δε μπορώ να διαλέξω το αγαπημένο μου φαγητό.

Μεθοδολογία

Η μεθοδολογία μου βασίζεται στην έρευνα γύρω από τα εξής:

Αισθήσεις
(sensory awareness)

Η διαδικασία του φαγητού είναι μια εμπειρία στην οποία δεν γεύομαι μόνο με το στόμα.
Όσφρηση, αφή, ακοή και όραση παίζουν τον δικό τους ρόλο.

Ανθρώπινη Συμπεριφορά
(human behaviour)​

Η συμπεριφορά μου προς το φαγητό επηρεάζεται από παραμέτρους που δεν συνδέονται με τις φυσιολογικές μου ανάγκες αλλά και από τα συναισθήματά μου.

Περιβάλλον
(natural environment)​

Κάνοντας συνειδητές επιλογές στο φαγητό μου, δεν βελτιώνω απλώς την ποιότητα ζωής μου αλλά εναρμονίζομαι και με την φύση γύρω μου.

Τί είναι το Food Design και γιατί το αναφέρω;

Food design υπάρχει σε οποιαδήποτε δημιουργική δράση γύρω από το φαγητό, στην οποία υπάρχει ένα στόχος.

Το Food design μπορεί να συμβαίνει στην επαγγελματική κουζίνα σου, στο ερευνητικό εργαστήριο του πανεπιστημίου σου, στην προσπάθεια να φτιάξεις ένα όμορφο οικογενειακό δείπνο, όταν κόβεις τα λαχανικά σε αστεία σχήματα για να αρέσουν στα παιδιά σου, ή όταν ως φοιτητής δημιουργείς πιάτα με ό,τι έχει μείνει στο ψυγείο σου…

Γιατί το Food Design είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς μου;

Επειδή προσφέρει ελευθερία στην δημιουργικότητα και κριτική σκέψη, και τα δύο απαραίτητα στοιχεία για να σχεδιάσω μια εμπειρία.

Οι μέθοδοι του food design thinking οδηγούν σε καινοτομία γύρω από προϊόντα τροφίμων, υπηρεσίες τροφίμων, συστήματα τροφίμων και διατροφής.

ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

Scroll to Top